Факултет „Изобразителни изкуства“ на пловдивската Академия с годишна изложба

18.05.2023
Снимка 1

На 19 май от 18 часа на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I” №15 ще се открие Годишната изложба на Факултет „Изобразителни изкуства“ на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. В нея ще се представят 13-те специалности на факултета. Изложбата е едното от четирите големи събития в артистичния фестивал Made аt the Academy 2023, който вече се превърна в традиция.

Фестивалът започва на 18 май на Римския стадион с откриването на изложбата „Академията днес“ (18:30ч.), последвано от оперно представление „Тъжен понеделник“ от Джордж Гершуин (от 19:00ч.).

На 19 май след откриването на изложбата на Фкултет „Изобразителни изкуства“ на Античния тетър ще се състои концертът „Академията кани Пловдив“ (20:30ч.).

Фестивалът, удостоен с Награда „Пловдив“ в раздел „Съвременни мултижанрови изкуства“, и през тази година представя четири впечатляващи арт събития, които обединяват в цялост творческия потенциал на пловдивската Арт академия: танц, класическа музика, джаз, изобразителни изкуства, фолклор - представени на различни сцени и локации от студенти и преподаватели, водещи имена в българското съвременно изкуство.

𝐌𝐚𝐝𝐞 𝐚𝐭 𝐭𝐡𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲 се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града и в партньорство с ОИ „Старинен Пловдив“. 

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

    Българска култура, комикси, художници, изкуство

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.