Онник Каранфилян открива пролетно-летния сезон на галерия Дяков с изложбата си "30 години в графиката"

07.02.2020
Снимка 1

Галерия Дяков представя

Онник Каранфилян

З0 години в графиката

12 февруари - 29 февруари 2020

Откриване: 13 февруари 2020 от 17.30 часа

Представя: Аксиния Джурова

 

На 13 февруари галерия „Дяков“ открива пролетно-летния сезон на 2020 със самостоятелната изложба на един солиден български художник, за когото няма тайни в графичните техники. Талантът, изяществото, дълбокото познание в тази област са доказани с високата оценка на почитателите на високото  изкуство от една страна, а и на професионалната общност у нас и по света - от друга, видно от множеството награди, на които е носител.

Онник Каранфилян е роден през 1963 в Сливен, през 1994 завършва Националната художествена академия, самостоятелните си изложби започва през 1993, а награди за изкуството и таланта си започва да получава още през 1989.

Сред наградите му са: Наградата на Съюза на българските художници - престой в Ателиетата Сите дез ар в Париж, Награда за млад автор, Арт диалог – Франция, Награда за екслибрис, Награда за реалистично изкуство, Голямата награда за малоформатна графика в Ниш, Сърбия…и още множество номинации и награди.

Онник Карафилян е основател на Международното биенале за екслибрис в България.

Негови творби се намират в музейни и частни колекции у нас и по света: колекция на музея „Шрайнер“, Германия, в музея „IMOGA“, музея „RHMD“в Истанбул, Софийска градска художествена галерия, Националната художествена галерия, триеналета и биеналета в Япония, Тайланд, Южна Корея, в частни колекции у нас, в Канада, Турция, Япония, Германия, Швеция, Великобритания, Норвегия, Финландия, Франция…

Галерия „Дяков“ представя 29-тата по ред самостоятелна изложба на художника, в която ще покаже творби от избрани периоди на своето развитие. 

Художника и творчеството му ще представи Аксиния Джурова.

 

Информация: Анна Дякова, галерия Дяков, Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.