Виртуална среща с Лаура Фройденталер и нейните романи

15.09.2020
Снимка 1

16 септ. 2020 от 18:00 часа

Фейсбук страница на Cilibri Books

На 16 септември, сряда, от 18:00 ч. на фейсбук страницата на Colibri Books ще ви срещнем с талантливата австрийска писателка Лаура Фройденталер, носителка на Европейска награда за литература! Повод за срещата са великолепните български издания на романите "Кралицата мълчи" и "История с призраци" в превод на Жанина Драгостинова.



История с призраци е книга за засилващото се отчуждение, което много от нас в една или друга степен вече са преживели. Написана със стил и език, които те карат да я погълнеш на един дъх.



Кралицата мълчи се състои от кратки белетристични сегменти, които са като изящни студии за това, което може да спаси една човешка душа. Акцентът е върху малките жестове и думи, които помагат на всеки човек да се задържи на повърхността.

За автора

ЛАУРА ФРОЙДЕНТАЛЕР е родена през 1984 г. в Залцбург. Завършила е германистика и философия във Виенския университет. „Кралицата мълчи“ е първият й роман и е отличен с Наградата за литература на град Бремен и като най-добър роман на Фестивала на дебютните романи в Шамбери, Франция (2018). За романа „История с призраци“ авторката е удостоена с Европейската награда за литература (2019).

Със специалното участие на Соня Тодорова, Жанина Драгостинова

и Георги Ангелов в ролята на модератор.

 

Информация: Изд. Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.